Lipe moje Oštarije
 
   
 

Oštarijski tamburaši je zapravo grupa mladeži DVD-a Oštarije koji su sasvim spontano započeli sviranje u Tamburaškom društvu. Zbog nemogućnosti rada tadašnjeg Tamburaškog društva tamburaši su postali najprije tamburaška sekcija DVD-a Oštarije, a zatim su lutali između KUD-a Oštarije koji nikada nije saživio i školskog društva Naša djeca da bi se ponovno vratili pod DVD.

 

 

 

Trenutno u Oštarijama djeluju tri grupe tamburaša različitog uzrasta, a za njihov uspjeh najzaslužniji je prof. Đorđe Caribrodski. Zahvaljujući Caribrodskom generacije Ogulinaca, Oštaraca, Josipdolaca i drugih naučili su svirati sve trzalačke instrumente na čem smo mu svi neizmjerno zahvalni.

 
 
Mladen Tihomir Davor Zlatko Marko Petra Ivona Ines Ministar Vukelić nekadašnja najstarija grupa
srednja grupa
Mladen Tihomir Davor Zlatko Marko Petra Ivona Ines Ministar Vukelić najmlađa grupa
proba
Mladen Tihomir Davor Zlatko Marko Petra Ivona Ines Ministar Vukelić prof. Caribrodski
predgrupa na koncertu
Mladen Tihomir Davor Zlatko Marko Petra Ivona Ines Ministar Vukelić
 
 
Prvi koncert
19. prosinca 2006. g. došlo je vrijeme prvog koncerta. 300 ulaznica, koliki je maksimalni kapacitet vatrogasnog doma u Oštarijama se jednostavno razgrabilo. Nije više bilo niti mjesta za stajanje, a kad se začuo zvuk prima i zaorio pljesak napetost je napokon popustila. Najprije je izišla na pozornicu mlađa grupa koja je odsvirala nekoliko pjesama, a tada su ušli Oštarijski tamburaši. Nešto se takvo kod nas nikada nije dogodilo. Koncert je izuzetno uspio i nitko nije žalio truda, niti tamburaši niti oni koji su koncert pripremili i omogućili. Hvala tamburašima KUD-a "Klek" Ogulin koji su nas došli bodriti i s nama ostali zajednički svirati do sitnih sati u maloj sali DVD-a Oštarije i hvala svim posjetiteljima koncerta.