Lipe moje Oštarije
 
   
 
Sve što se u Oštarijama događa počinje od društava koje djeluju ili su registrirane u Oštarijama. Oštarci su osobito ponosni na DVD i NK Oštarije.
Ne možemo se pohvaliti velikim brojem događanja, ali ono što organiziramo zanimljivo je za vidjeti i doživjeti. U Oštarijama se tradicionalno održavaju "Mačkare" gdje se uz čitanje optužnice spaljuje "Lini Martin".
Za Veliku Gospu Svetište BD Marije u Oštarije je odrednica mnoštva hodočasnika. Nekoliko dana uoči i na sam blagdan dešava se većina kulturnih događanja u našem mjestu.
Više informacija možete pronaći na ostalim mojim stranicama.

ča se dela

do 2010. godine
2010. godina
2011. godina
 
 
 
Božićni koncert

22. prosinca 2009. na Božićnom koncertu prvi puta smo imali priliku vidjeti novoosnovani Oštarijski pjevački zbor kojeg je osnovala ravnateljica osnovne škole gđa. Zorica Jurašić. U gostima su bili KUD Modruš i KUD Tounj koji su izveli i Božićnu predstavu na temu starih običaja. Vatrogasna sala DVD-a Oštarije bila je popunjena do zadnjeg sjedećeg i stajaćeg mjesta što je jasan znak da su naši sumještani željni ovakvih događanja.
poslije priredbe je bila prigoda kupiti koju unikatnu čestitku ili poklon
Ča je zadruga "Ča veliki, ča mali" priredila za Božić? (klikni na strelicu)
Prva kobasijada u Oštarijama

Ljerko Kesner je u kafiću „Stari most“ 06. ožujka organizirao prvu kobasijadu gdje su predstavljene domaće kobasice iz oštarijskih sušionica. Proizvode desetorice Oštaraca ocjenjivao je tročlani žiri: Tanja Puškarić, Davor Vinski i Miro Seljan i to okus, miris, vanjski izgled, presjek i kompaktnost kobasice.
Izlagači: Željko Rendulić, Nikola Gračanin, Branko Poljak, Nikola Pribanić, Josip Prebeg – Možar, Marijan Puškarić – Đibo, Josip Vučić, Zvonko Pežić, Željko Miletić i Vlado Božičević – Petrov žiriju su zadali tešku zadaću. Svi su izlagači pohvaljeni odličnom kvalitetom, a najbolju kobasicu proizveo je g. Branko Poljak. Drugo mjesto osvojio je prof. Željko Rendulić i treće Zvonko Pežić za što su pobjednici dobili zlatnu, srebrnu i brončanu medalju te prigodan poklon. Po proglašenju pobjednika učesnici kobasijade i nazočni gosti kafića „Stari most“ izloške su u slast konzumirali uz kapljicu dobrog vina.

Godišnja skupština NK Oštarije

28. veljače 2009. g. održana je Izborno-izvještajna godišnja skupština nogometnog kluba Oštarije.

vidi službene stranice kluba

Počelo proširenje ceste u Mihaljevićima

Napokon da se nešto dobro i pametno za sve počelo raditi i oko čega se svi, osim rijetkih iznimaka mogu složiti. Do sada je cesta u Mihaljevićima bila katastrofalno uska kao da služi za promet zaprežnih vozila, ali nekome je još bitniji pedanj "grunta" od općeg dobra.

(kako počelo tako i stalo)
NK Oštarije Nogometni klub Oštarije

Oštarci su osobito ponosni na nogometni klub koji sve više jača osobito izgradnjom igrališta u koje su nogometni zanesenjaci uložili sate i sate slobodnog vremena i dobrovoljnog rada.
Navjači NK Oštarije, popularni KOJOTI, jedni su od najžeščih
Detaljnije informacije o nogometnom klubu potražite na stranicama kluba.

Zagor iz OTK Kaštela

X. Old Timer Moto Rally

Dosta Oštaraca su aktivni članovi Old Timer kluba Ogulin koji sa svojim prijateljima iz Hrvatske, Austrije i Slovenije učestvovali u Old Timer Moto Rally-u "Putovima ZNG".

službena stranica oldtimer kluba

OTK "Adria" Kaštela
Prijatelji iz Old Timer kluba "Adrija" iz Kaštel Sućurca
 
 
Događaj koji nas se dojmio
Kao svake godine na reliju je bio najstariji vozač Mika Šnjarić, ali prvi puta u Saborskom. Tom prigodom je ispričao događaj od početka Domovinskog rata kada je on preuzeo i pronašao smještaj za 150 Saborčana, uglavnom djece u Crikvenici i okolici. Načelnik općine je imao o tome informaciju, ali nikada se nije znalo kojem se to čovjeku radi. Našem skromnom Miki Šnjariću Luka Hodak je zahvalio na svem što je učinio za stanovnike prognanog Saborskog.