Lipe moje Oštarije
 
   
 
Čovjek ima osjećaj u zadnje vrijeme da je sve zamrlo. Eto skoro da ni bilo nikakvih događanja u Oštarijama od mačkari do Velike maše.
Nogometaši i vatrogasci su aktivni što se vidi iz njihovih Internet stranica, a drugi nitko ništa.
Ako se nešto i dešava nema nitko volje da napiše o tome nekoliko riječi i snimi sliku.

ča se dela

do 2010. godine
2010. godina
2011. godina
 
 
 
Velika Gospa
Blagdan Velike Gospe po tradiciji posljednjih 10 godina u našem svetištu Gospe od Čudesa misno slavlje započeo je Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović procesijom od Vatrogasnog doma do crkve Majke Božje od Čudesa. U procesiji je sudjelovalo mnoštvo hodočasnika župa Ogulinskog dekanat, predstavnici Dobrotvornog podupirućeg društva sv. Marko Križevčanin iz Skradnika, DVD-a Oštarije i Zagorje, Hrvatske vojske, Frankopanske garde...
 

Utakmica debeli - mršavi

Na nogometnom igralištu NK Oštarije je 13. kolovoza održana zanimljiva utakmica između veterana NK Oštarije i to debelih i mršavih.
Najprije se izvršilo službeno vaganje i to na slijedeći način: mršavi su se vagali na maloj kućnoj vagi (i ta im je bila dovoljna), a debeli na stočnoj vagi jer bi se ona mala raspala pa se organizator bojao da koga ne bi ranio ili ne daj Bože ubio frder ako se vaga raspadne pod težinom.
Utakmica je bila više nego zanimljiva, a pratio ju je veliki broj gledatelja da bi se naši nogometaši mogli zapitati zašto je slaba posjećenost na oficijelnim utakmicama. Nasmijemo zaboraviti i sudačku trojku, a to su bili: glavni sudac Josa Možar (ne trči ni vatrogasnu štafetu 50 m, a kamo li 45 min. utakmice) dok su pokrajni suci bili načelnik općine Zlatko Mihaljević i domar DVD-a Marijan Franjković zvani Heherehehe koji su umjesto zastavicama igrače upozoravali metlama.
Iznenađujuće je da se utakmica igrala 45 min. i da su na kraju svi ostali živi (jedino su drugi dan kod Bože u birtiji bili skoro svi šepavi).
Rezultat nije bitan, vidjeli smo pravih caka i ekshibicija i poželjeli da se ovako nešto dešava i češće..

klikni za veću sliku
klikni za veću sliku
klikni za veću sliku

klikni za veću sliku

klikni za veću sliku
klikni za veću sliku
klikni za veću sliku
klikni za veću sliku
 
     
   
malo zabave uz tombolu